Moheda

FTG lanserar kranspetsstyrning på Mohedakran

2022-06-28

Moheda

FTG lanserar kranspetsstyrning på Mohedakran

Dela

På Elmia Wood visades nya griplastarkranen Moheda M81DT med kranspets­styrning för första gången. En nyhet som ­skapade stort intresse bland både besökare och journalister.

Tekniken bygger på givare på teleskop, vipparm, lyftarm och svängmotor som hela tiden känner av var kranen befinner sig. Datorn samkör sedan både lyft, vik och teleskop samtidigt.

Det innebär att föraren bara behöver fästa ­blicken på kranspetsen och styra den i önskvärd riktning, med en spak för horisontell och en för vertikal rörelse. Det gör ­kranen mycket precis och enkel att styra.

FTGs kranspetsstyrning tar styrningen av griplastar-kranen till en helt ny nivå. Kranföraren kan nu styra bomspetsen i stället för att styra varje rörelse för sig.

– Krankörningen blir enklare och tar styrningen av griplastarkranen till en helt ny nivå, med maximal precision och ökad produktivitet, säger Anders Skogsberg, försäljningschef på FTG Forest.

Styrsystemet ger dig en rad fördelar:
• Änddämpning för bommens rörelser förbättrar arbetsmiljön samt kranens livslängd.
• Extremt effektiv, snabb och exakt.
• Lätt att lära sig och använda

Samma funktion kommer även att bli tillgänglig på Mowi-kranarna P81DT och P81T, samt Moheda M81T. Kranarna kommer att erbjudas med kranspetsstyrning som tillval, för ännu snabbare, enklare och mer exakt krankörning.

– Vi ser en ökad efterfrågan på stora skogsekipage, och då får vi även mer önskemål på funktioner som från de större maskinerna, säger Joacim Karlsson, som ansvarar för Mohedaförsäljningen i Sverige.

Kontakta din närmaste återförsäljare för att få veta mer om ­nya Moheda M81DT och kranspetsstyrning du också.

 

FTG Cranes AB

Industrigatan 1, 668 40 Bäckefors, Sweden

info@ftgforest.com

E-post

Kontakta FTG Group