Mowi

De nya tungviktarna i Mowis kranprogram

2023-02-10

Mowi

De nya tungviktarna i Mowis kranprogram

Dela

Mowi P81T/DT

Mowi P81T och P81DT är de nya tungviktarna i Mowis sortiment. De bygger på ny teknik med helt unika egenskaper som kombinerar den parallellförda kranens fördelar med den traditionella vikarmskranens bästa egenskaper.

Genom innovativt utvecklingsarbete och nya lösningar kombineras den parallellförda kranens fördelar med den traditionella vikarmskranens bästa egenskaper, vilket ger ett mycket flexibelt och stort rörelsemönster. En tredje cylinder ger ett helt nytt ­parkeringsläge. Det gör att vagnen får lägre tyngdpunkt, samtidigt som Mowikranens omtyckta egenskaper ­bibehålls

Mowi P81T och P81DT har utvecklats för att kunna nå längre och lyfta tyngre, samtidigt som ett bättre parkeringsläge ger lägre tyngdpunkt, vilket i sin tur ger en stabilare skogsvagn/skogsmaskin när man kör utan last i svår skogsterräng.

Mowikranarnas unika rörelsemönster ger en rak parallellförd rörelsebana med jämn styrka och låg energiförbrukning. Åtkomligheten blir enastående, med såväl hög som låg lyfthöjd. Detta ger hög produktion vid såväl virkes- och grotskotning, som med skördarapplikationer.

P81T med enkelteleskop har en räckvidd på 8 m, lyfter 740 kg på max räckvidd och hela 1 700 kg på 4 m. Svängkraften i vridmotorn är 21 kNm.

M81DT med dubbelteleskop har en räckvidd på 9,4 m och lyfter 540 kg på max räckvidd och 1 500 kg på 4 m. Svängkraften i vridmotorn är grymma 21 kNm.

Kranarna kommer att erbjudas med kranspetsstyrning som tillval, för ännu snabbare, enklare och mer exakt krankörning. Läs mer om kranspetsstyrningen X-ACT på vår hemsida.

Mowis kranar har utvecklats för att klara de mest krävande behov vad gäller styrka, räckvidd och tillförlitlighet, och vår samlade och långa erfarenhet när det gäller att konstruera och tillverka kranar till skogsvagnar, skogsmaskiner och timmerbilar har använts.

Mowi P81T/DT är avsedd för Mowi-skogsvagnarna 1450 och 1450WD. Kranen säljs även till traktormontage och till OEM-kunder för montering på skogsmaskiner.

Kranen är standardutrustad med CR400 rotator, SG260 grip och flerspaksventil, med en mängd andra ventilpaket och tillbehör att välja mellan.

Läs mer om P81T/DT här

_DSC6567_lowres.jpg

Sedan kranen första gången visades på Elmia 2022 har den gått i långtidstest i alla typer av förhållanden hos Henrik i Nössemark. Här ser vi den i arbete en riktigt kall krispig dag före jul, då kvicksilvret krupit ner mot -20 grader. Som vi ser fungerade allting som det ska och Henrik kunde lugnt sitta kvar i traktorn och njuta av värmen i hytten.

Är du också nyfiken på den nya kranen och är intresserad av en provkörning? Kontakta Anders Skogsberg säljansvarig för Mowi på FTG för mer information och bokning.

Kontakt

 

FTG Cranes AB

Industrigatan 1, 668 40 Bäckefors, Sweden

info@ftgforest.com

E-post

Kontakta FTG Group