maj 2024

maj

17

Mowi / Mowi / Event

Skogsmaskindagarna i Karlskoga

Nu är det inte långt kvar till Skogsmaskindagarna i Karlskoga. Du hittar oss i FTG-montern tillsammans med Nisula som kommer med sin stora buss fullpackad med grejer. I montern hittar du även Mowi 1050 med 500-hjul. Perfekt när när du vill ha mindre marktryck och stabilare vagn. Skonsammare för din skog och ­säkrare körning för dig. Och så är den ju så snygg med 500-hjul!

Dessutom har vi både en 850- och en 1250-vagn med oss i montern. Vi ses i Karlskoga.

Välkommen!

Läs mer

maj

14

Mowi / Mowi / Nyheter

Mowi 1050 med 500-hjul

Välj den nya dimensionen 500/50×17 Traction på din Mowi 1050 vagn när du vill ha mindre marktryck och stabilare vagn. Skonsammare för din skog och ­säkrare körning för dig. Och så är den ju så snygg med 500-hjul!

Mowi 1050 är en smidig vagn med stor lastkapacitet som passar många skogsgårdar.. Används i allt från skotning av energi­sortiment till gallring och tung föryngrings-avverkning. En Mowi skogsvagn håller för alla jobb i ditt skogsbruk, år efter år.

Se Mowi 1050 med 500-hjul i Mowi-mont…

Läs mer

januari 2024

jan

12

Mowi / Mowi / Nyheter

Anläggningsvärlden skriver om Mowiekipage i vägröjningstjänst

Mowi 1450WD med hydrauliska stakar perfekt för stora grotlass efter vägröjning

Tidningen Anläggningsvärlden publicerade idag en artikel om Niclas och Patric som röjde när de jobbade med att röja fram en igenvuxen väg utanför Dalskog, inte långt från vår fabrik i Bäckefors.
Efter Niclas, som kör före med sin Doosan DX85X med Intermercato T-Cut 25E-klipp, kommer Patric och skotar med sin Valtra T182 Versu och Mowi 1450WD med hydrauliska stakar och P50T-kran med utskjut. Och det blir rejäla lass p…

Läs mer

oktober 2023

okt

22

Mowi / Mowi / Nyheter

Mowi-kranens upphovsman har lämnat oss

Mowi-kranens upphovsman har lämnat oss

Vi har idag nåtts av beskedet att upphovsmannen bakom Mowikranens unika parallellkranskoncept, Wiking Gunnarsson, har gått ur tiden. Wiking skulle fyllt 90 år om några veckor.

Wiking var uppfinnaren och innovatören som hade en idé om att tillverka en skogskran baserad på parallellföringssprincipen. Han hade mycket erfarenhet av skogsarbete från sitt företag Moderna Traktortransporter och ansåg att en kran uppbyggd enligt parallellföringsskonceptet skull…

Läs mer

mars 2023

mar

17

Mowi / Mowi / Nyheter

Ny Mowibroschyr!

Grattis alla Mowiälskare!

Nu finns äntligen en ny Mowibroschyr med alla nyheter och uppdateringar. Den kommer rykande färsk från tryckeriet idag, men om du inte kan vänta på den fysiska broschyren kan du redan nu ladda hem den digitala version här på hemsidan.

Mowibroschyren 2023

Läs mer

februari 2023

feb

10

Mowi / Mowi / Nyheter

De nya tungviktarna i Mowis kranprogram

Mowi P81T/DT

Mowi P81T och P81DT är de nya tungviktarna i Mowis sortiment. De bygger på ny teknik med helt unika egenskaper som kombinerar den parallellförda kranens fördelar med den traditionella vikarmskranens bästa egenskaper.

Genom innovativt utvecklingsarbete och nya lösningar kombineras den parallellförda kranens fördelar med den traditionella vikarmskranens bästa egenskaper, vilket ger ett mycket flexibelt och stort rörelsemönster. En tredje cylinder ger ett helt nytt ­parkeringsläge.…

Läs mer

feb

10

Mowi / Mowi / Nyheter

Långtidsprov av nya Mowi P81DT

Sedan Mowi P81DT första gången visades på Elmia 2022 har den gått i långtidstest i alla typer av förhållanden hos Henrik i Nössemark. Här ser vi den i arbete en riktigt kall krispig dag före jul, då kvicksilvret krupit ner mot -20 grader. Som vi ser fungerade allting som det ska och Henrik kunde lugnt sitta kvar i traktorn och njuta av värmen i hytten.

Är du också nyfiken på den nya kranen och är intresserad av en provkörning? Kontakta Anders Skogsberg säljansvarig för Mowi på FTG för mer inf…

Läs mer

juni 2022

jun

02

Mowi / Mowi / Event

Välkommen till vår monter 568 på Elmia Wood den 2-4 Juni.

 

Vi kommer att visa våra nya Mowi griplastar-kranar, med hela 5 nya modeller, P31T, P41, P41T, P51 och P51T, som passar allt ifrån vår minsta 9 tons vagn till vår största 15 tons vagn, traktormontage och till skogsmaskiner.

 

Vi kan redan nu avslöja att vi kommer att visa ytterligare STORA nyheter på mässan!

 

Läs mer

maj 2022

maj

06

Mowi / Mowi / Nyheter

Nya kranar från Mowi

FTG Mowi lanserar P31T, P41, P41T, P51 och P51T

Nu lanserar vi ett uppdaterat program med nya Mowi griplastar-kranar, med hela 5 nya modeller, P31T, P41, P41T, P51 och P51T, som passar allt ifrån vår minsta 9 tons vagn till vår största 15 tons vagn, traktormontage och till skogsmaskiner. De har utvecklats för att klara de mest krävande behov vad det gäller styrka, räckvidd och tillförlitlighet, och vår samlade och långa erfarenhet när det gäller att konstruera och tillverka kranar till skogsv…

Läs mer

november 2020

nov

02

Mowi / Mowi / Nyheter

Nu finns en ny plats på hemsidan där du finner vanliga frågor som inkommit till vår serviceavdelning

 

Klicka på bilden så kommer du direkt till Frågor & Svar 

 

 

Läs mer

FTG Cranes AB

Industrigatan 1, 668 40 Bäckefors, Sweden

info@ftgforest.com

E-post

Kontakta FTG Group