Moheda

60 år tillsammans

2023-01-10

Moheda

60 år tillsammans

Dela

Moheda och Lantmännen Maskin har en lång historia tillsammans. Med förenade krafter har vi jobbat för att du skall ha bra dag i skogen. I år är det 60 år sedan de första Moheda­vagnarna rullade ut ur Lantmännens anläggningar. Något vi givetvis vill fira. Under 2023 kommer vi att uppmärksamma detta på olika sätt tillsammans med Lantmännen Maskin. Så följ oss på hemsida och sociala kanaler för att vara med när det händer.


Det har hänt mycket på 60 år och Mohedavagnens genomtänkta grundkonstruktion, som togs fram för att tåla tuffa tag i skogen, har utvecklats och förfinats av Mohedas tekniker under åren, till att bli det robusta kraftpaket det är idag, ­som följsamt tar sig fram i ­terrängen utan att kännas klumpig. En ­pålitlig och flexibel kamrat som troget ­ställer upp, ­oberoende av årstid och väder. 

Mohedas program rymmer skogsvagnar för alla typer av skogsarbeten, från transport av grot för energianvändning, ved och gallringsvirke till frakt av timmer från tyngre slutavverkning. Från den minsta 9-tonsvagnen M91 med K31-kran till den största 15-tonsvagnen med drivning M151 4WD och nya dubbelsteleskopkranen M81DT som även kan fås med kranspetsstyrningen X-ACT.

 

Jubileumsbild-aktuellt.jpg

FTG Cranes AB

Industrigatan 1, 668 40 Bäckefors, Sweden

info@ftgforest.com

E-post

Kontakta FTG Group