Inom FTG Cranes AB jobbar vi nära skogen med avverkning och transport av skogsråvara. Vi säljer skogsvagnar, timmerkranar, sköradaraggregat, m.m. och vårdar våra starka varumärken Mowi, Moheda och V-kran varsamt.

 

Vi etablerar nu en ny teknikavdelning i Trollhättan/Vänerborgs området och behöver därför rekrytera

 

Konstruktör och produktägare – V-kran

Vill du vara med att fortsätta förfina och utveckla vår produkt V-kran, vara i kontakt med entreprenörer och skogsägare? V-kran har ett produktsortiment med kranar för timmerhantering på lastbil och för industri. V-kran är ett mycket välrenommerat märke men är idag en relativt liten aktör på marknaden och vi har stora ambitioner att växa genom fortsatt produktutveckling och tillverkning av driftsäkra och servicevänliga produkter åt våra kunder.

 

Som konstruktör och produktägare kommer du att vara den sammanhållande länken och ansvara för produktområdet i allt från framtagning av produkt och konstruktion till att säkerställa att allt tekniskt underlag är korrekt. Du kommer att bli den som kommer att kunna produkten bäst och blir då också det självklara bollplanket när mer komplexa frågor från produktions-, kvalitets- och marknadssidan uppstår inom produktområdet.

 

Vi tror att i din bakgrund finns minst en högskoleingenjörsexamen inom mekanik eller hydraulik. Du har erfarenhet av konstruktionsarbete med svetsade plåtkonstruktioner och arbete med utmattningsbelastning.  FTG konstruerar och producerar kompletta enheter som styrs med elektronik/hydraulik så det är en stor merit om man har kunskaper inom dessa områden. Tjänsten innebär många kontaktytor vilket innebär att dina sociala- och kommunikativa förmågor är speciellt viktiga. Du behärskar vårt koncernspråk engelska i såväl tal som skrift. I tjänsten ingår ett visst resande så B-körkort och tillgång till bil är ett krav.

 

Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete i en liten organisation med korta beslutsvägar. Ditt arbete blir brett och kommer att omfatta olika arbetsuppgifter både inom och utom ditt eget produktområde. Din vardag blir varierande och nya arbetsuppgifter kan tillkomma efterhand.

 

Har du frågor, kontakta Teknikchef Lars Johansson, 0521-26 26 32, lars.johansson@ftgforest.com   

 

Skicka in ett personligt brev, CV och ange vilken tjänst du söker till rekrytering@ftgforest.com .

Sista ansökningsdag är 2019-04-28 men ansökningar behandlas löpande så skicka in din ansökan så snart du kan!

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om företaget:

FTG Cranes AB har idag huvudsakligen tre välkända och välrenommerade varumärken MOWI, Moheda och F-Kran. Företagets produktionsanläggning och huvudsakliga verksamhet finns i Bäckefors i Dalsland och omfattar idag drygt 40 anställda. Omsättningen är ca 110 miljoner. FTG Cranes AB ingår i JCE Group. Mer information om företaget och produkterna hittar du på vår hemsida www.ftgforest.com

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från säljare av rekryteringstjänster eller annonser.